Do I have to renter all of my estimates if they already exist to run a simulation?

This forum containts questions about RiskyProject project risk analysis and risk management software: features, issues, problem reports. If you have any problems or question, please submit it here.

Moderator: Intaver Support

Post Reply
G&G
Posts: 24
Joined: Tue Mar 07, 2006 3:04 pm
Location: Italy

Do I have to renter all of my estimates if they already exist to run a simulation?

Post by G&G » Tue Jan 31, 2017 12:37 pm

Hi, I have a very large schedule and already have gathered all of the low and high estimates needed to run a Monte Carlo simulation. The problem is that I have to use the Addin’ s Duration dialog box to add a statistical distribution type and seeds and when I do this it overwrites my original estimates.

Intaver Support
Posts: 829
Joined: Wed Nov 09, 2005 9:55 am

Re: Do I have to renter all of my estimates if they already exist to run a simulation?

Post by Intaver Support » Tue Jan 31, 2017 12:43 pm

If you do not require a statistical distribution other than triangular distribution, then all you require is to map your Low and High estimates in the Field Mapping dialog box. In the example below, the fields are Duration1 and Duration2 for low and high estimates respectively. In addition, we have selected Text11 to contain the statistical distribution information. The statistical distribution information contains the estimates in hours, Seed number, and distribution type and is written in this format: 1^480^1440^2400^351317824^0^2^0 (see the User Guide for description.) In the example below, we have not added any statistical distribution data. However, even without this data defined, you can run a quick simulation.

Image

When the data is prepared for the Monte Carlo simulation, if there are low and high estimates for a task, but no Seed or distribution type, RiskyProject automatically adds the seed and a triangular distribution to all tasks with low and high estimates. All you need to do is click the Calculate button to run the simulation. You will know it is complete, when the Project Information opens.

Image
Intaver Support Team
Intaver Institute Inc.
Home of Project Risk Management and Project Risk Analysis software RiskyProject
www.intaver.com

Post Reply