Risks for resources

General discussion and questions about project risk management and risk analysis software RiskyProject. Includes discussion on how to perform efficient project risk analysis using our software.

Moderator: Intaver Support

Post Reply
Col
Posts: 15
Joined: Fri Mar 09, 2007 7:58 am
Location: Orlando, FL

Risks for resources

Post by Col » Mon Mar 26, 2007 4:51 pm

How can I assign risks to resources (e.g. chance that the component does not arrive on time equals 70%)?
Business Development Manager

Intaver Support
Posts: 832
Joined: Wed Nov 09, 2005 9:55 am

Post by Intaver Support » Wed Mar 28, 2007 11:27 am

You can define local and global risks for both task and resources. To define local risks to resources:

1. Go to resource view
2. Click on resource ID, resource information dialog comes up
3. Go to Risks tab
4. Enter risks

To define global risks:

1. Go to Global risks view
2. Enter risks
3. Assign risk to all resources (use Assign column)
Intaver Support Team
Intaver Institute Inc.
Home of Project Risk Management and Project Risk Analysis software RiskyProject
www.intaver.com

Col
Posts: 15
Joined: Fri Mar 09, 2007 7:58 am
Location: Orlando, FL

Re: Risks for resources

Post by Col » Thu Mar 06, 2014 4:39 pm

How risk impacts for resources are calculated?
Business Development Manager

Intaver Support
Posts: 832
Joined: Wed Nov 09, 2005 9:55 am

Re: Risks for resources

Post by Intaver Support » Thu Mar 06, 2014 4:46 pm

For example, you have a risk "Software developer is sick". It cases delay on 3 days. Probability is 10%. It is assigned to resource "Software Developer". The resource is assigned to 2 tasks. For task 1 the resource is used on 100%. For task 2 the resource is used on 50%. Assigning risk to resources is essentially assigning risk tasks, where this resource is used. However risk probability will be 10% for task 1 and 5% (10% * 50%) for task 2.
Intaver Support Team
Intaver Institute Inc.
Home of Project Risk Management and Project Risk Analysis software RiskyProject
www.intaver.com

ProjectManager
Posts: 4
Joined: Tue Feb 28, 2006 7:48 am
Location: United States

Re: Risks for resources

Post by ProjectManager » Tue Nov 04, 2014 10:31 pm

Can I use drag'n'drop view to assign risk to resources?

Intaver Support
Posts: 832
Joined: Wed Nov 09, 2005 9:55 am

Re: Risks for resources

Post by Intaver Support » Tue Nov 04, 2014 10:33 pm

Yes. You just need to switch radio button at the top of right pane to resources.
Intaver Support Team
Intaver Institute Inc.
Home of Project Risk Management and Project Risk Analysis software RiskyProject
www.intaver.com

Post Reply